Hij is nog jong, de Oostenrijkse Markus Huber uit Reichersdorf, maar hij heeft al heel wat prestaties op wijnmaakgebied geleverd en diverse onderscheidingen gewonnen. De basis voor dit mooie succes werd gelegd door zijn familie. Die zit al ruim twee eeuwen in de wijn; Markus is de tiende generatie.
Reichersdorf ligt in het Traisental, ten oosten van het bekende wijngebied Wachau en dicht bij de Alpen. De noordkant van het dal grenst aan de Donau. De druif grüner veltliner heeft hier het grootste aandeel in de aanplant: hij is goed bestand tegen het plaatselijke klimaat met koude winters en warme zomers. Ook de productie van Weingut Huber bestaat voor 75% uit wijn van deze frisse, levendige druif. Op de tweede plaats komt de riesling, maar de ambitieuze Markus draait zijn hand ook niet om voor mousserende rosé van zweigelt en pinot noir, om maar iets te noemen.
Huber streeft naar een pure, zuivere stijl in zijn wijnen. Duurzaam druiven telen, zorgvuldig oogsten en nauwgezet snoeien zijn daarvoor van wezenlijk belang, samen met de toepassing van moderne kennis in de kelder. Gruner veltliner wijnen, traisental wijnen, oostenrijkse wijnen
Geuren van appel, hibiscus en lindebloesem, elegante afdronk, subtiel fluweelachtig met een peperige ondertoon die doet denken aan Veltliner; lichte malolactische tonen, mout, maar ook fruit, wilde roos en bloedsinaasappel
Frisdroge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp geel fruit en een volle, sappige en kruidige smaak. Heel goed te combineren met rijke visschotels of verfijnd kalfsvlees.
Fraai getypeerde Grüner Veltliner met veel aromatische expressie van peer, citrus en witte bloemen. Opwekkend, sappig en heerlijk frisdroog van smaak met een goede lengte. Ideaal om zo te drinken, of in combinatie met lichte salades, visgerechten en kruidige tapas.
Originele, frisdroge natuurwijn met lichte troebelheid. De geur is ingetogen met rijpe appel, perzik, abrikoos, brioche en amandel. Toegankelijk en vol van smaak met milde zuren. De finale is aanhoudend met lichte toast en perzikschilbitters. Gastronomisch breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij rijke visschotels, gevogelte, asperges in het seizoen of Alpenkazen.
Volle droge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp fruit en kruiden. Gerijpt in acaciahouten fusten. De krachtige smaak past uitstekend bij vis, gevogelte of kalfsvlees.
Markus Huber bezit zo'n 25 hectaren wijngaard op de beste locaties in het Traisental en is inmiddels onderdeel van de eredivisie van Oostenrijk. Traisental staat bekend om de sterk kalkhoudende bodem.
Sappige, verfijnde droge witte wijn uit Oostenrijk, met een aroma van bloemen en fris groen fruit. De frisse smaak past goed bij koude visgerechten of zoetwatervis.
Oostenrijkse rode wijn met een krachtig aroma van rijpe zwarte bessen en bramen. De smaak is intens, sappig en vol: heerlijk bij verschillende vleesschotels en kruidige gerechten.
De druiven zijn afkomstig van wijngaarden, gelegen op oostelijk gerichte hellingen in Nüssdorf ob der Traisen en bekend om hun kalkhoudende bodem. De fermentatie verloopt in 3000 liter houten vaten. Nadien volgt rijping gedurende 12 maanden in Bourgondische vaten van 500 liter.