Deze geitenkaas-courgette wraps zijn lekker, gezond én heel makkelijk te maken. Je kunt ze gewoon in de (grill)pan bereiden of op de BBQ. Een heerlijk voor- of lunchgerecht. Of borrelhapje!
Voorgerecht voor 4 personen - bereiden: 35 minuten
Ingrediënten:
Benodigdheden:
Bereiding:
Wijn-spijs: Saulheimer Kalkstein Silvaner, Weingut Thörle, Rheinhessen
Waarom een Silvaner bij deze wraps? Door de lage zuurgraad zijn wijnen van de silvanerdruif goed inzetbaar bij gerechten die niet een uitgesproken smaak hebben. Ze vormen zich dan als het ware naar het gerecht. De geitenkaas-courgette wraps zijn heerlijk, maar niet ‘hoog op smaak’, niet heel uitgesproken. De vriendelijke, milde zuren van een Silvaner passen goed bij de milde zuren en het zoetige karakter van de geitenkaas. Het aromatische, licht bloemige van de Silvaner past daarnaast mooi bij de tijm.
Mild, verfijnde tonen van rijp fruit en licht bloemig. Ook lekker als aperitief of bij (lunch-) salades met kip (ceasar salad!) en bij andere vis- of gevogelteschotels, mits niet te sterk gekruid.
Bronvermelding: Anne-Wies van Oosten | Wine & Food nieuws | www.anne-wies.nl
Geurige droge witte wijn uit Duitsland met geurnuances van bloemen, rijpe appel, perzik en licht toast. De smaak is mild, verfijnd en aromatisch. Erg lekker bij verfijnde visschotels of gevogelte.